Orkide Anaokulu
İNÖNÜ MAH. 820 SK. NO 32 BORNOVA / İZMİR

VİZYON

Okul öncesi eğitim alanının hedef ve amaçları doğrultusunda okul öncesi çocuklarının gelişim düzeyleri, öğrenme hızları, ilgi alanları, ihtiyaçları dikkate alınarak ve yaşam boyu öğrenmeyi destekleyecek eğitim ortamı oluşturarak yaratıcı-estetik duygulara sahip, kendini ifade edebilen, çevreye duyarlı, araştıran, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmektir. Gelişen-değişen dünyaya ayak uyduran, geleceğe güvenle bakan, yeniliklere açık olan, öz kültürünü tanıyan, koruyan gelecek yetiştirmek okulumuzun en temel gayesidir. Ayrıca M.Kemal Atatürk´ün dediği gibi ´Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz´ sözlerini pusulamız kabul ederek; 21.Yüzyılın temel beceri, yetkinlik ve değerlerine sahip bireyler yetiştirilerek tercih edilen bir kurum olmaktır.

MİSYON

Misyonumuz , Türkiye Cumhuriyeti Devleti Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programında belirlemiş olduğu okul öncesi eğitim temel ilkelerine uygun olarak çocukların, beden, zihin ve duygu gelişimini sağlamak, onları ilkokula hazırlamak, Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak, bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak onların yaratıcı ve estetik duygularını geliştirmek, sevgi, saygı, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma gibi sosyal davranışları kazandırmak, kendini tanıyan, sorunlara çok yönlü bakabilen, araştırarak, sorgulayarak, üreterek, yaparak ve yaşayarak öğrenen, milli ve manevi değerlerine sahip çocuklar yetiştirmektir.

NORMAL ÖĞRETİM

KALORİFER/DOĞALGAZ